Ashwagandha pozitív egészségügyi hatásokkal bír

Az ájurvéda világa dicsőséges, tele természetes gyógymódokkal és gyógynövényekkel. Eredete isteni, és különböző körülmények között szenvedő emberek gyógyítására készült. Ezen gyógynövények egyike nem más, mint az ashwagandha.

Az előnyök

Mindenek előtt, mi az az ashwagandha? Ez egy cserje, amelynek gyökereit használják fel leggyakrabban az emberek. Bár a növény eredetileg Indiából származik, szinte mindenhol megél, feltéve, hogy az éghajlat 70 Farenheit fok körüli, gyakran süt a nap, és a talaj is tápanyagokban gazdag.

Ashwagandha étrend-kiegészítő
Ashwagandha étrend-kiegészítő porként

Az adaptogének a gyógynövények sajátos osztálya, ahová ez a növény is tartozik. Segítenek abban, hogy a test védve legyen a mérgező stressz veszélyes hatásaival szemben. Ezt tekintik a cserje fő előnyének is.

A szakértők ugyanakkor óvatosságra intenek, mert még mindig szigorú vizsgálatoknak vetik alá a növényt. Még mindig vannak bizonyítékok arra, hogy az indiai ginzengnek vagy téli cseresznyének is nevezett gyógynövény módosíthatja a kortizol szintjét, és kiegyensúlyozó hatással lehet a glutamátra is, amely az agyban fellelhető gerjesztő neurotranszmitter.

Ez azonban még csak a jéghegy csúcsa.

A stresszkezelésen kívül az ashwagandha szorongás, álmatlanság, krónikus fáradtság, enyhe kényszerbetegség, fibromyalgia és nyugtalan láb szindróma esetén is segíthet. Mindezek kezelésére hasznos lehet ez a gyógynövény. A nyugati világban a tudósok kivonják a gyógynövény hatóanyagát, azt laboratóriumban szintetizálják, és  speciális hatású gyógyszerekben használják.

Videó: Ashwagandha | A fiatalság forrása

Ha azonban az egész gyógynövényt felhasználjuk, akkor ez számos állapot kezelésében segíthet ahelyett, hogy csak egyet céloznánk meg ahogy a gyógyszerek is teszik. Ezek a gyógynövények a test támogatásaként szolgálnak ahelyett, hogy elnyomnák azt.

Hogyan kell használni az Ashwagandha-t

Nem számít, hogy por, kapszula vagy tinktúra formájában vásárolja meg ezt a kiegészítőt. Mindezek hatékonyak, de meg kell győződnie arról, hogy valóban megéri-e megvásárolnia őket. Mielőtt bármit is megvásárolna a környékén található legközelebbi boltból, fontos, hogy nézzen utána, és csak megbízható cégtől vásároljon, egyértelmű magyarázattal az alkalmazott gyógynövény eredetéről.

Azonban van valami, amit tudnia kell az adott kiegészítő ízéről. Por vagy tinktúra formájában a gyógynövény kissé keserű lehet. Ez az oka annak, hogy sokan a kedvenc turmixaikkal, vagy kevés mézzel és némi mandulatejjel keverve fogyasztják. Ne aggódjon, ha az íze még mindig nem felel meg az Ön ízlésének. A tinktúrát közvetlenül felviheti a bőrére, mert az ugyanúgy felszívódik, mint az illóolajok.

Mikor veszi észre a különbséget?

Nem fog a stressz varázsütésszerűen eltűnni attól, hogy beszed egy tablettát. Ne feledje, hogy ez nem gyógyszer, hanem inkább tinktúra. Ez azt jelenti, hogy az eredmények csak több héten tartó szedés után lesznek észrevehetőek.

Ugyanazon kategóriába tartozó hozzászólások: