Pothaj

A hosszú és dús haj mindig divatos lesz, de sokan csak hajhosszabbítással vagy póthajjal érhetik ezt el. Sokféle póthaj létezik. Először beszéljünk az anyagról. Ebben a kategóriában két fő fajta létezik: a természetes, valódi emberi hajból készült, és a szintetikus póthajak. Itt egy rövid útmutató, hogy a legjobb póthajat sikerüljön kiválasztani, ami lehetőleg természetes, hiszen az illeszkedik tökéletesen. Ebben a cikkben megvitatjuk a különböző póthajak előnyeit és hátrányait. Nézzük hát, milyen típusok léteznek.

Csatos póthajak

Ez a fajta tincsekből áll, amelyeket textildarabokkal vagy szilikonnal rögzítenek a fejbőrnél, így azonnal készek a használatra. Csak hozzá kell illeszteni a tincseket a természetes hajszálakhoz, és kész is álmaid frizurája.

Valószínű ez a legkényelmesebb formája a póthajaknak, mivel a felszerelésük csupán 10-15 percig tart. Biztonságosak, mivel nem tartalmaznak vegyi anyagokat, nem kell hozzájuk hő és nem roncsolják a hajat. Emiatt ezek a legnépszerűbb póthaj fajták.

Tépőzáras póthajak

Előre rögzítettek, és a haj bármely oldalához ragaszthatóak. Ez a fajta tincsekből áll, amelyeket textildarabokkal vagy szilikonnal rögzítenek a fejbőrnél, így azonnal készek a használatra. Csak hozzá kell illeszteni a tincseket a természetes hajszálakhoz, és kész is álmaid frizurája.

Valószínű ez a legkényelmesebb formája a póthajaknak, mivel a felszerelésük csupán 10-15 percig tart. Biztonságosak, mivel nem tartalmaznak vegyi anyagokat, nem kell hozzájuk hő és nem roncsolják a hajat. Emiatt ezek a legnépszerűbb póthaj fajták.

Olvassa el a következő cikket: Miért van értelme sminket viselni

Szőtt póthaj

Ezt a fajta póthajat két lépésben alkalmazzák. Először be kell fonni a természetes hajat tincsekbe, majd tű és cérna segítségével hozzá kell varrni a póthajat. Ez főleg vastagabb hajú emberek számára ajánlott. Az alkalmazása egy nagyon hosszú folyamat, amely akár több órát is igénybe vehet. Tapasztalt fodrásznak kell csinálnia, hiszen a fonás ha túl szoros húzhatja a fejbőrt, ami nagyon kellemetlen lehet hosszútávon. Ez a póthaj azért népszerű, mert problémamentes és sokáig szép marad.

Kötött póthajak

Ezeket a hajhosszabbításokat előre kötött hajhosszabbításoknak is nevezik. Különböző ragasztókkal, vannak ragasztva a természetes hajhoz. Az alkalmazás 3-4 órát vesz igénybe, amelyhez fodrász segítsége szükséges. A fodrász szó szerint hozzáragasztja a póthajat az ügyfél természetes hajához. Ez a folyamat nagyon káros, így csak az erősebb hajú ügyfeleknek ajánlott.

Micro-link Póthajak 

Ezt a fajta póthajat úgy csinálják, hogy apró hajszálakat erősítenek a természetes hajhoz kis szilikonbéléssel ellátott gyöngyökön keresztül. Ezután a gyöngyöket egy speciális szerszám segítségével meghúzzák, hogy a helyükön maradjanak. Noha nincs hő vagy ragasztó, még mindig szakemberre van szükség a póthaj felrakásához, hiszen ha nem megfelelően húzzák meg a gyöngyöket eltörheti a hajat. A felhelyezés kb 2-4 órát vesz igénybe.

Ugyanazon kategóriába tartozó hozzászólások: