Az online terápiát egészen a közelmúltig nem vették igazán komolyan a pszichológia területén. A technológiák fejlettebb formájának bevezetésével azonban úgy tűnik, hogy az online ellátás egyszerűbbé tette a dolgokat, és segített megváltoztatni a legtöbb beteg életét. 

A teleterápia ugyanazokat az előnyöket kínálja, mint a hagyományos terápia hagyományos formája. Megkaphatja a szükséges segítséget, és biztosítékot ad arra, hogy mindaz, amiről a terapeutával beszél, magánügy marad és bizalmas.

 Bár néhányan talán ódzkodnak az online terápia gondolatától, ez néhány olyan kivételes előnnyel jár, amelyet meglepőnek és hasznosnak találhatnak egyszerre. 

Az online terápiát egészen a közelmúltig nem vették igazán komolyan a pszichológia területén.

Az online terápia meghatározása

A terápiához annak idején az volt szükséges, hogy a pszichológus és a páciens egy szobában tartózkodjon, jellemzően egy pszichológiai klinikán vagy magánrendelőben. A két fél mindketten beleegyeznek abba, hogy a megbeszélt helyszínen találkoznak a terápiás ülésen. 

Bár a hagyományos tanácsadás nem veszített hatékonyságából és népszerűségéből, a teleterápia kezd teret nyerni, mivel a nagyközönség egyre inkább elismeri és elérhetőbbnek találja. 

Talán már észrevette, hogy a legtöbb feladatot vagy házimunkát online is el tudja végezni, például bevásárolni, ételt rendelni, pénzt utalni vagy számlákat fizetni. Az internet térhódítása előtt azonban nem volt más választásod, mint kilépni a házból minden alkalommal, amikor éhesnek érezted magad, vagy amikor a közüzemi számlád közeledett az esedékességhez. 

Manapság már szinte mindent és bármit megtehetsz a telefonoddal. Régen még gyalog kellett eljutni egy bizonyos helyre, vagy buszra szállni. Ma már csak annyi a dolgod, hogy egyenesen a készülékedről rendelsz egy Ubert. A legtöbb szolgáltatást úgy is el tudod végezni, hogy ki sem kell mozdulnod otthonról. A jó hír az, hogy a pszichológia nem marad le ebben a figyelemre méltó technológiai ugrásban. 

A modern kori teleterápiával most már lehetővé válik, hogy az internetre csatlakoztatott okostelefon vagy laptop segítségével anélkül, hogy el kellene hagynia otthonát, figyelemmel kísérje pszichés állapotát. Ez a mentálhigiénés terápia egy olyan formája, amely csak hasonlít a hagyományos terápiához, és az egyetlen különbség az, hogy hogyan történik, illetve hogyan közvetítik. 

A technológiák fejlettebb formájának bevezetésével azonban úgy tűnik, hogy az online ellátás egyszerűbbé tette a dolgokat, és segített megváltoztatni a legtöbb beteg életét. 

A pszichológus hetente legfeljebb 50 perces üléseket tervez, amelyek a páciens igényei alapján több vagy kevesebb ideig tarthatnak. Ez azt jelenti, hogy jó lesz, ha van kamerája, működő mikrofonja és stabil internetkapcsolata. 

Az online terápia előnyei 

A teleterápiának számos előnye van, ezek közül néhány a következő:

Comfort 

A kényelem valószínűleg a teleterápia egyik legjelentősebb előnye. A terápia hatékony áramlásának biztosítása érdekében fontos, hogy a páciens jól érezze magát a környezetben. Ehhez nincs is jobb, mint a kényelem, ha pontosan ott van, ahol lenni szeretne. Nem számít, hogy ez a saját otthonában, az irodában vagy akár egy utazás során történik, mert így könnyedén részt vehet az eredményes pszichológiai tanácsadásban. 

Bizalmasság 

Sokan általában aggódnak az ügyféladatok védelmét illetően a teleterápiás beállításokban. A hagyományos terápiához hasonlóan a teleterápia is betartja a Szövetségi Pszichológiai Tanács szabályait, amely minden szolgáltatás esetében értékeli és kiemelten kezeli a titoktartást. Egyszerűen fogalmazva, az Ön vonatkozó információi és a szakemberrel folytatott megbeszélése a titkosítás segítségével biztonságban marad.

Még egy dolog, amit nem szabad elfelejtenie, hogy senki sem fog megtudni rólad, hogy pszichológiai terápián veszel részt, mivel az online ellátás lehetővé teszi, hogy az ülésekkel az Ön által kiválasztott helyről úgy járjon el, hogy senki sem tudja, hogy mi a dolga. 

Költséghatékonyság

Az online mentális terápia választásával megkíméli Önt az olyan további költségektől, mint a busz-, taxi, metró- vagy benzinköltségek. Mivel a terápia attól függetlenül elvégezhető, hogy hol tartózkodik, nincs szükség arra, hogy időben oda- és visszautazzon a klinikára. 

Garantált biztonság

Világszerte szinte minden másodpercben szenvednek emberek fizikai vagy szexuális bántalmazástól. A bántalmazások naponta történnek, és még megdöbbentőbb az a nagyszámú ember, aki szinte minden nap megtapasztalja a bántalmazást. Nos, ez nem azért van, hogy megijessze vagy megijessze Önt, de nem árt, ha extra óvatos. 

Olvassa el a következő cikket is: Egy nagyon hasznos kiegészítő a bélrendszer számára

Valójában sokan összezavarodnak az egészségünk szempontjából hasznos anyagok vagy egyszerűen csak néhány természetes segédeszköz használatával, hogy jobban legyünk. A legnagyobb zavart a probiotikumok kiválasztásakor tapasztaljuk, és olyan előnyöket várunk, amelyeknek semmi közük a választott kiegészítő típusához.

A teleterápia esetében nem kell kockáztatnia. Nem kell felesleges veszélyeknek vagy fenyegetéseknek kitennie magát, amikor a terapeuta klinikájára és a klinikáról ingázik. Minden ülés az okostelefonján keresztül zajlik, így olyan helyen lehet, ahol a legnagyobb biztonságban érzi magát. 

Javított találékonyság

Kiderült, hogy az otthoni terápia nem csak klinikailag hatékony, mert a páciensek sokkal kényelmesebben érzik magukat az okostelefonon vagy a számítógép képernyőjén keresztül történő beszélgetésnél, mintha személyesen tennék. Ez fokozza a terápia előnyeit, tekintve, hogy sok páciens bátrabban mer olyan dolgokat is megbeszélni, amelyeket személyesen általában félnének megbeszélni. 

A terápiához annak idején az volt szükséges, hogy a pszichológus és a páciens egy szobában tartózkodjon, jellemzően egy pszichológiai klinikán vagy magánrendelőben.

Nincsenek utazási korlátozások 

Ha a munkája miatt gyakran kell utaznia, vagy ha Ön igazoltan jetsetter, az online terápia a legjobb választás az Ön számára. Nincs szükség arra, hogy egy adott városban tartózkodjon, csak azért, hogy az üléseken részt vegyen. 

A terápia elvégzéséhez még az utazási időpontokat is módosíthatja, és nem kell az utazása miatt átütemeznie vagy lemondania a kezelést. Ez különösen akkor nagyszerű választás, ha nem tud hosszú ideig csak egy helyen tartózkodni, és nem kivitelezhető, hogy állandóan terapeutát váltson. 

Több időt takaríthat meg

Ha valaha is próbált már hagyományos pszichológiai tanácsadáson részt venni, valószínűleg észrevette, hogy sok időt tölt az úton, miközben oda-vissza jár a terapeuta klinikájára. Még az is előfordul, hogy az ülés kezdete előtt az irodában kell lennie. És emiatt végül több időt tölt a forgalom és az ingázás közepette. 

Az online terápia kiküszöböli a nagy távolságok megtételét. Önnek csak annyit kell tennie, hogy beütemezi az Önnek legmegfelelőbb időpontot, és az online terapeuta máris ott lesz Önnél. 

Ugyanazon kategóriába tartozó hozzászólások: