Egyre gyakrabban látni embereket tökéletesen manikűrözött és különösen díszített körmökkel, egyeseknél még extravagánsan is. A körömművészet a körmök és a lábkörmök legdekoratívabb esztétikai aspektusa. A nail artban különböző eszközöket használunk, például különböző színeket, ecseteket és egyszerű és bonyolult módszereket egyaránt, hogy fantasztikus részleteket érjünk el. A körömdizájn az évezredek során fejlődött, és vezetett el a ma látható műalkotásokhoz. A nail art kifejezés magában foglal mindent, ami a körömdíszítéssel kapcsolatos, akár egyetlen színre korlátozódik, akár tele van részletes díszítésekkel.

A körömművészet a körmök és a lábkörmök legdekoratívabb esztétikai aspektusa. A nail artban különböző eszközöket használunk, például különböző színeket, ecseteket és egyszerű és bonyolult módszereket egyaránt, hogy fantasztikus részleteket érjünk el.

A körömdíszítés története

Az ókorban az első feljegyzett körömfestési módszer az indiai nőkhöz kötődik, akik hennával festették körmeiket, és ez a gyakorlat i. e. 5000-re, azaz körülbelül 7000 évvel ezelőttre vezethető vissza.  A különböző típusú pigmentek körmökre történő felvitelére szolgáló eljárások a világ fejlődésével párhuzamosan a következő évszázadokban világszerte elterjedtek. A modern körömművészet azonban csak a 15. században alakult ki, amikor az inkák sasok képeivel kezdték díszíteni körmeiket. Csak a múlt században jelent meg a Revlon első körömlakkja, egészen pontosan az 1930-as években. Ez a lépés több céget és több embert késztetett arra, hogy belépjen ebbe a világba, ami az 1950-es években a műköröm megalkotásához vezetett. A 2000-es évek azonban meghozták a ma ismert nail art mozgalmat, a különböző színekkel és a végtelen kreatív módszerekkel.

Körömápolás a modern időkben

Egyszerűen önmagad lehetsz, vagy kísérletezhetsz új megjelenésekkel: a körömdíszítés terén minden lehetőség adott. A színek a matt feketétől az elektromos sárgán át a csillogó fehérig, a fényes vagy matt színekig terjednek: több száz lehetőség van. A körmökre rajzoláshoz különféle eszközök is rendelkezésre állnak, például sablonok, bélyegzők, ragasztócsíkok és még sok más. Az akril körmök is fejlődtek, és ma már vannak természetes körmökre és műkörmökre, például zselés körmökre való termékek is. A körömszínek tehát erősebbek és tartósabbak lettek, így keze hosszabb ideig tökéletes maradhat.

A színek a matt feketétől az elektromos sárgán át a csillogó fehérig, a fényes vagy matt színekig terjednek: több száz lehetőség van. A körmökre rajzoláshoz különféle eszközök is rendelkezésre állnak, például sablonok, bélyegzők, ragasztócsíkok és még sok más.

Milyen anyagokra van szükségem a divatos körmökhöz?

Többféle körömdíszítő eszközre lesz szükséged. Vegyük át együtt, röviden az egyes elemeket, tippekkel, hogy könnyebben el tudj indulni!

Körmök

Az első és legfontosabb dolog, amire szükséged lesz, természetesen a körmök! Bármikor használhatod a sajátodat vagy valaki másét. Alternatívaként használhatsz kezeket és edzőkörmöket is. Ezek olyan tárgyak, amelyek valódi anatómiát másolnak, és általában edzésre és gyakorlásra használják. Bár mindig lesz saját körmöd, amin gyakorolhatsz, valójában nagyon más másoknak körmöt csinálni, ha csak magadon gyakoroltál!

Körömlakk: alap és fedőlakk

Akár körömfestést tervezel, akár csak díszítőelemeket, jó, ha felviszel egy alaplakkot. Az alapozó elsimítja a tökéletlenségeket vagy eltéréseket, mivel sima vásznat biztosít, amelyen elkezdheted a díszítést. Egyes alaplakkok fedőlakkot is igényelnek: ez a bevonat segít megvédeni a munkádat, miután elkészült.

Az akril körmök is fejlődtek, és ma már vannak természetes körmökre és műkörmökre, például zselés körmökre való termékek is. A körömszínek tehát erősebbek és tartósabbak lettek, így keze hosszabb ideig tökéletes maradhat.

Körömlakk  

A körömművészet fontos része a körömszínek kiválasztása. Függetlenül attól, hogy egy vagy több színt fogsz használni, különböző palettákat használhatsz, hogy életre keltsd a körmeidet. A kozmetikai üzletben vásárolhatsz színes körömlakkokat egyesével, vagy szettben is.  

Körömkefék

Mint más dekorációs módszereknél vagy technikáknál, itt is szükséged lesz körömkefékre. Bár a legtöbb lakkhoz egy kis ecsetet mellékelnek, a precíz díszítésekhez és részletekhez elengedhetetlen, hogy kisebb vagy négyzet alakú ecsetekkel rendelkezzen.

Aceton és köröm oldószerek

Amikor egy új kreatív vállalkozásba kezdünk, elkerülhetetlen, hogy hibákat kövessünk el. Itt jön a képbe a körömlakklemosó! Attól függően, hogy milyen típusú körömlakkot használsz, a piacon kapható két fő körömlakkeltávolító típus egyikét kell használnod: acetonos és acetonmentes körömlakkeltávolítót. Az acetonmentes oldószerek általában kíméletesebbek a körmökhöz, míg az aceton alapú oldószerek erősebbek és gyorsabban távolítják el a körömlakkot. 

Készen állsz a díszített köröm utazásra?

Ugyanazon kategóriába tartozó hozzászólások: